Integrale diagnostiek?!

Maatschappelijk begint het besef steeds meer te ontstaan dat onze leefstijl grotendeels oorzaak is voor veel van onze ziektebeelden. Mensen kiezen steeds vaker voor een gezondere leefstijl en voor een meer biologische benadering van hun lichaam. En wanneer je de nieuwe Paro-richtlijn er op na slaat blijkt ook hieruit duidelijk dat onze leefstijl grotendeels verantwoordelijk is voor dit ziektebeeld.

Er lijkt dus een tendens te ontstaan waarbij er nog meer dan voorheen beroep wordt gedaan op de rol van de mondhygiënist als leefstijl-coach. Maar waar dient de mondhygiënist dan op te letten, en wat is de achtergrond achter de ziektebeelden in de mond en de relatie met de verschillende factoren die kunnen leiden tot een verstoorde leefstijl?

De docenten nemen je mee in een dag waarin vooral gezocht wordt naar logische verklaringen van ziektebeelden in de mond. Want alleen wanneer deze verklaringen helder zijn kan getracht worden om ziektebeelden op oorzaak te behandelen en niet alleen op de symptomen. Daarnaast beschrijven zij de rol en het belang van de mondhygiënist in een interdisciplinair behandelteam bij uitgebreide restauratieve casuïstiek.

Docenten
Erik Schut is KPNI-specialist. KPNI staat voor Klinische Psycho-Neuro Immunologie en dit vakgebied houdt zich bezig met de rol van onder andere leefstijl op het immuunsysteem. Vanuit zijn achtergrond zoekt hij naar de etiologie van parodontitis en wat voor rol de psychologie hier op heeft. Deze etiologie wordt door Peter Thoolen en Jasper Thoolen dagelijks toegepast in de praktijk.

Peter Thoolen is NVVRT-erkend restauratief tandarts en implantoloog en Jasper Thoolen is restauratief tandarts in opleiding. Beiden zijn als docenten betrokken bij verschillende post-academische opleidingen in de restauratieve tandheelkunde, implantologie en orthodontie en werkzaam bij Lassus Tandartsen Oisterwijk.

Algemene informatie
Datum: Vrijdag 9 april 2021, 9.30 – 17.00 uur
Locatie: American Dental Trading, Laarakkerweg 5, 5061 JR Oisterwijk

Cursusprijs:
€ 490,- NVM-leden
€ 590,- niet NVM-leden

KRM: 6 Mondzorg-punten


Inschrijven voor Integrale diagnostiek?!

Ben je NVM-lid of heb je een (gast)account? Log dan nu in.
 
Plaats
Oisterwijk
Startdatum
vr 09 april 2021
Prijs
590
 

Persoonsgegevens

Adresgegevens


NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl