Leergang Parodontologie – derde cohort

De Leergang Parodontologie (LP) is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerde post-hbo-opleiding. De LP is in het leven geroepen om mondhygiënisten een verdieping aan te bieden op het gebied van de klinische parodontologie, zodat zij inzichten verwerven en een beter begrip van de pathofysiologie verkrijgen om patiënten met ernstige vormen van parodontitis op zelfstandige wijze te coachen en binnen de contouren van het eigen beroepsdomein parodontaal te behandelen. Via de LP wordt de rol van de mondhygiënist en de samenwerking met andere mondzorgprofessionals binnen het mondzorgteam versterkt, en wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt.

Studieprogramma
De LP bestaat uit drie studieonderdelen:

– In studieonderdeel 1 wordt de kennis van de basale parodontologie en de medische anamnese getoetst door middel van een assessment.
– In studieonderdeel 2 wordt diepgaande kennis ontwikkeld in de klinische parodontologie. Door de analyse van wetenschappelijke sleutelartikelen wordt inzicht verkregen in de klinische principes van de parodontale behandeling, waardoor de manier van behandelen beargumenteerd kan worden en de beperkingen beter gesignaleerd worden.
– In studieonderdeel 3 wordt een casus, behandeld in de eigen praktijksetting, uitvoerig gedocumenteerd en wordt het behandelproces evenals het behandelresultaat onderbouwd door middel van de literatuur. Daarnaast wordt deze casus tijdens een mondeling examen gepresenteerd.

De LP is gericht op het vergroten van het zelfoplossend vermogen en het ontwikkelen van autonomie. Verder heeft de cursist de nodige zelfsturing voor het organiseren en plannen van het te doorlopen studietraject.

Na het succesvol afronden van de LP wordt een officieel diploma uitgereikt.

Docent
Dr. Schelte Fokkema is parodontoloog en dus tandarts maar is ook mondhygiënist en voert al ruim 20 jaar een verwijspraktijk voor parodontologie in Den Bosch. Daarnaast verzorgt Schelte al gedurende zijn gehele carrière educatie op het gebied van de parodontologie zowel in de vorm van bij- en nascholing alsook in de initiële opleiding. Momenteel is hij naast cursusdocent ook hoofddocent bij de Leergang Parodontologie, een geaccrediteerde post-hbo opleiding, en is hij verantwoordelijk voor het curriculum. Verder is Schelte een veel gevraagd spreker op congressen of evenementen en neemt hij regelmatig zitting in commissies of werkgroepen.

Kosten
€ 4495,- NVM-leden
€ 5495,- niet NVM-leden

KRM: 108 Mondzorg-punten


Inschrijven voor Leergang Parodontologie – derde cohort

Ben je NVM-lid of heb je een (gast)account? Log dan nu in.
 
Plaats
Startdatum
vr 18 juni 2021
Prijs
5495
 

Persoonsgegevens

Adresgegevens


NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl