Terug naar de FAQ

Werken als mondhygiënist, ik ben werkgever

Beschikt de NVM over modelcontracten voor mondhygiënisten en assistenten in loondienst?
Ja, NVM-mondhygiënisten heeft voor haar leden modelcontracten ontwikkeld. Zowel voor mondhygiënisten in loondienst, als voor assisterende. Voor mondhygiënisten in loondienst er daarnaast ook een advies salarisschaal. Klik hier voor de modellen.

Mag ik als mondhygiënist een assistent in dienst nemen?
Als mondhygiënist mag je zeker een preventie assistent in dienst nemen. Wat je aan deze preventie assistent aan taken kunt overdragen is afhankelijk van of je geregistreerd mondhygiënist bent of niet.
Niet geregistreerd:
Als niet geregistreerd mondhygiënist ben je niet zelfstandig bevoegd tot het geven van anesthesie, het prepareren en vullen van primaire cariës en het maken van röntgenfoto’s. Hiervoor heb je opdracht nodig. Deze handelingen mag je dan ook niet delegeren aan een preventie assistent. Je kunt dus alleen de handelingen delegeren die je op grond van je deskundigheidsgebied zelfstandig kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je aanwezig bent, zodat je eventueel kunt ingrijpen indien nodig.
Geregistreerd mondhygiënist:
Als je geregistreerd mondhygiënist bent, dan ben je zelfstandig bevoegd tot het geven van anesthesie, het prepareren en vullen van primaire cariës en het maken van röntgenfoto’s. Hiervoor heb je geen opdracht nodig en deze handelingen mag je dus om die reden ook delegeren aan een (preventie) assistent. Hiervoor dien je je wel op grond van de Wet BIG ervan te vergewissen dat de assistent aan wie je delegeert hiertoe bekwaam is. En je moet aanwezig zijn bij de uitvoering zodat je eventueel kunt ingrijpen. De voorwaarden zijn hetzelfde als bij het verlenen van opdracht van de tandarts aan de mondhygiënist indien deze functioneel zelfstandig bevoegd zou zijn. Daarnaast mag je handelingen delegeren waarvoor je op grond van je deskundigheidsgebied al zelfstandig bevoegd was, maar ook hiervoor geldt dat je eerst moet controleren en ervan overtuigd moet zijn dat de assistent deze handelingen kan uitvoeren en je moet erbij aanwezig blijven.
Op onze site vindt je informatie zoals een model arbeidscontract en een model arbeidsvoorwaardenregeling voor het aannemen van assisterend personeel, zie link (wel eerst even inloggen):

Geldt de prikpuntaansluiting alleen voor mij of ook voor mijn personeel?
Als zelfstandig ondernemend lid ben je automatisch aangesloten bij de Prikpuntregeling. Deze geldt ook voor in de praktijk werkzaam personeel. Let op: werk je samen met een zzp-mondhygiënist of zzp-tandarts? Dan valt deze niet onder de prikpuntregeling. Deze tandarts is zelfstandig ondernemer en dient dit zelf te regelen.

Kan ik een mondhygiënist of tandarts uit de Oekraïne, of een ander land aannemen?
Allereerst even een algemene tip voor werkgevers met personeel uit Oekraïne: als je een Oekraïense vluchteling wil laten werken in je praktijk, dan is vanaf 1 april geen werkvergunning meer nodig. Je moet hiervan wel melding doen bij het UWV, hiervoor hebben zij een apart formulier ontwikkeld.
Wat betreft de bevoegdheid tot werken:
Het diploma van de betreffende mondhygiënist tandarts wordt hier niet zonder beoordeling als geldig gezien. Het diploma moet worden voorgelegd aan de commissie buitenslands gediplomeerden en dan wordt beoordeeld welke aanvullende scholing moet worden gedaan om het diploma in Nederland te laten erkennen.
Tot de tijd dat het diploma is erkend, is de mondhygiënist of tandarts in Nederland dus niet in het bezit van een geldig diploma. Dit betekent dat feitelijk alleen maar assistent werkzaamheden kunnen worden gedaan en geen andere bevoegdheden kunnen worden toegekend.

Kan ik als werkgever het loondienstverband van mijn werknemer omzetten in een zzp-samenwerking?
Als werkgever kun je ook samenwerken met zzp’ers. De voorwaarden waaraan de zzp opdrachtnemer zich dient te houden, zijn van toepassing op de samenwerking tussen de zzp opdrachtnemer en jij als opdrachtgever. Jullie beiden zijn zelfstandig ondernemers en werken dan op gelijk hiërarchisch niveau samen. Er is dus geen sprake meer van loondienstverband. Er wordt gewerkt met de modelovereenkomsten, zie hieronder:
https://www.nvmmondhygienisten.nl/informatie-voor-zzpers/

Het is erg belangrijk in de praktijk te werken conform de modelovereenkomst, omdat deze vooraf is goedgekeurd door de Belastingdienst. De opdrachtnemer dient zich in de praktijk ook echt als zelfstandig ondernemer te gedragen. Denk aan zelf vervanging zoeken bij ziekte of verlof, zelf agenda indelen, etc. Anders kan de Belastingdienst bij een controle constateren dat alsnog sprake is van fictief loondienstverband en handhaven. Handhaven betekent alsnog premies opleggen en eventueel een boete.

Belangrijk is dat je niet direct van loondienstverband naar zzp-samenwerking kunt veranderen zonder een pauze. Loondienstverband kenmerkt zich door hiërarchie en deze is niet weg als je van de “ene op de andere dag” als zzp’er aan de slag gaat. Meestal blijft de werkwijze zoals hij is en de Belastingdienst oordeelt dan al snel dat sprake is van fictief loondienstverband. Daarom wordt geadviseerd enkele maanden te wachten met de start van de samenwerking na einde dienstverband.

 

Je vraag nog niet voldoende beantwoord?

Stel dan nu je vraag via onderstaand contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 030 - 65 71 013

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl