vrijdag 01 mei 2020

Beschikbaarheid persoonlijke beschermingsmiddelen

Wij krijgen regelmatig vragen over de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zoals mondkapjes. De voorraden bij de dentale depots variëren: de ene keer zijn er tekorten, de andere keer niet. Dit is afhankelijk van de aanvoer en van de ordergroottes. De depots zien dat er gemiddeld genomen grotere orders worden gedaan. Veel depots stellen een maximum aan het per keer te bestellen aantallen persoonlijke beschermingsmiddelen om zo veel mogelijk klanten te kunnen bedienen.

Naar verwachting zou de situatie eind mei moeten gaan normaliseren. Vanaf dan moet er weer voldoende voorraad zijn om aan de continue vraag vanuit de mondzorg te voldoen. Houd de websites van de leveranciers in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Je kunt ook gebruikmaken van Hulptroepen.nu, een initiatief ten behoeve van kleinere zorgverleners. De reguliere mondzorg kan geen beroep doen op de landelijke PBM-voorraden van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Aanmelding via het bestelportaal van LCH kan niet; je aanvraag wordt afgewezen. CAM-tandartsen die acute zorg aan (mogelijke) COVID-19 patiënten leveren en andere zorgsectoren die acute zorg leveren c.q. grotere tekorten kennen, gaan voor.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl