vrijdag 21 juni 2019

Dagmar Else Slot ontvangt de Young Investigator Award van de IADR

NVM-mondhygiënisten feliciteert collega Dagmar Else Slot, die als eerste mondhygiënist tijdens de openingsceremonie van de 97ste General Session & Exhibition van de International Association for Dental Research (IADR) in Vancouver, Canada, de prijs voor jonge onderzoeker in ontvangst heeft mogen nemen.
Deze prijs, gesponsord door P&G Professional Oral Health, is in het leven geroepen om jonge onderzoekers in alle wetenschappelijke tandheelkundige disciplines te stimuleren. NVM-mondhygiënisten is er trots op dat een Nederlandse mondhygiënist internationaal is doorgebroken in de onderzoekswereld. Dagmar kreeg haar prijs vanwege haar inzet voor de wetenschap, met meer dan honderd peer-reviewed wetenschappelijke publicaties als (mede)auteur, waaronder vijftig systematische reviews, Pubmed-geïndexeerd, met de focus op preventie van parodontale aandoeningen en mondverzorging.
De prijs bestaat uit een geldbedrag en een plaquette en is één van de hoogste van de zeventien door IADR uitgeloofde Wetenschapsprijzen. Dagmar werkt als universitair hoofddocent op ACTA bij de afdeling Parodontologie en tijdelijk als sectievoorzitter Kindertandheelkunde.

IADR
De International Association for Dental Research is een non-profitorganisatie met wereldwijd meer dan 11.400 leden. De IADR richt zich op:
1) het wereldwijd ondersteunen van onderzoek en vergroten van kennis inzake mondgezondheid;
2) het ondersteunen en vertegenwoordigen van de gemeenschap die zich bezighoudt met mondgezondheid en 3) het faciliteren van communicatie en de toepassing van de onderzoeksresultaten.
Meer weten? Kijk op www.iadr.org.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl