Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

donderdag 21 juli 2022

E-boek helpt mondzorg verduurzamen

De KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT vinden het belangrijk dat de mondzorg zich de komende jaren bewust wordt van het belang van duurzaam werken. In dat kader lanceren we het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk. Het e-boek is het resultaat van de werkgroep duurzame mondzorg, waar namens NVM-mondhygiënisten voorzitter Manon van Splunter-Schneider in participeerde. Het gratis e-boek is beschikbaar en vrij te downloaden voor iedereen die in de mondzorg werkt. De ontwikkeling van het e-boek is tot stand gekomen met steun van Stichting Stimular en het ministerie van VWS.

Wat kan ik doen om mijn praktijk te verduurzamen? Hoe zorg ik voor een ‘groenere’ inrichting? En wat kan ik doen om bij de praktijkvoering het milieu minder te belasten? Dat zijn vragen waarop het nieuwe e-boek Duurzame mondzorgprakijk antwoord geeft.

 

Het e-boek helpt de mondzorg bij het verduurzamen van gebouwen, de inrichting en praktijkvoering. Dat is nodig, want de zorg in Nederland is verantwoordelijk voor zo’n 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Dat is méér dan de uitstoot van Tata Steel en de grote steenkolen- en biomassacentrales in de Groningse Eemshaven bij elkaar. Met haar duizenden praktijken en tientallen miljoenen patiëntcontacten draagt de mondzorg substantieel bij aan deze milieubelasting door de zorg. En moet ze dus evenredig bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

 

Zowel voor ‘quick wins’ als integrale doorlichting

Of het nu gaat om ‘quick wins’ of een integrale doorlichting van je praktijk; in het e-boek staan tips en adviezen voor elke fase. Zo kun je kijken hoe je je praktijkvoering kunt verduurzamen, hoe je je inrichting energiezuiniger kunt maken en welke aanpassingen aan je pand je kunt doen. Tot slot geeft het e-book je ook tips die je patiënten kunt meegeven. Behalve de tips zelf biedt het e-book ook handvatten voor een succesvolle aanpak van het vergroenen.

 

Download het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk

 

Tip: zet het e-book op het startscherm van je smartphone. Dan vind je het steeds gemakkelijk terug. Een link naar je beginscherm maak je heel gemakkelijk via de ‘deelknop’ in je browser.

 

Gebruik gratis de Milieubarometer

Ga je aan de slag om je praktijk duurzamer te maken? Maak dan gebruik van de Milieubarometer. De tool helpt je om cijfermatig te onderbouwen hoeveel milieuwinst je de door jou gemaakte milieubewuste beslissingen opleveren. Zo kun je zien of je op de goede weg bent en blijft. Om te starten is het nodig om een gratis online abonnement op de Milieubarometer af te sluiten. Start je als mondzorgpraktijk in 2022 met de barometer? Dan is het gebruik ervan tot eind 2023 kosteloos.

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl