Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

donderdag 19 mei 2022

Ga in gesprek over roken: “Kijk niet weg bij deze dodelijke ziekte”

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen. Daarom richt PUUR rookvrij, de landelijke campagne van het Trimbos Instituut, zich de komende periode op ouders met thuiswonende kinderen. Op plekken waar ouders komen, worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging, want: stoppen met roken kan op ieder moment.

Juist als zorgverlener is het belangrijk om met patiënten in gesprek te gaan over roken. Een stopadvies van jou als zorgverlener vergroot de kans dat een roker stopt met roken. Zo zegt verslavingsarts Robert van de Graaf: “Bij kanker zwijg je niet. Kijk ook niet weg bij deze dodelijke ziekte.”

Vraag patiënten of ze roken en verwijs hen gemakkelijk en snel naar begeleiding. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op puurvoorprofs.nl/ingesprek.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl