Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

dinsdag 10 december 2019

Kijken! Uitreiking NVM Oral-B Studieprijs 2019

Op 15 november werden de winnaars van de NVM Oral-B Studieprijs 2019 bekend gemaakt tijdens het NVM-najaarscongres in Orpheus, Apeldoorn. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de studenten Mondzorgkunde die de beste scripties van het jaar hebben geschreven. De eerste, tweede en derde prijswinnaars winnen respectievelijk €1.500 en €750 te besteden aan een vakinhoudelijk congres of andere deskundigheidsbevordering, en een jaarabonnement op het NTvT (Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde).

De eerste prijs is gewonnen door Kenneth Danaga en Jules op de Laak met hun scriptie “Associatie tussen speekselflow en ph en het ontstaan van orale mucositis en candidiasis”. De tweede prijs door Sanne Beurze en Quinty van de Bilt met hun scriptie “Verlicht de Quantitative Light-induced Fluorescence-technologie vroegtijdige cariësdetectie en -diagnostiek?”. Ingrun Martens en Fleur Peters wonnen de derde prijs met hun scriptie “Het effect van topische anesthesie (Oraqix) tijdens scalen en rootplanen bij parodontale nazorgbehandelingen”. Zij waren helaas niet bij de uitreiking aanwezig. De eerste- en tweedeprijswinnaars zijn na afloop van de uitreiking kort geïnterviewd. Bekijk de interviews en de uitreiking.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Ben je vierdejaars student Mondzorgkunde en wil je in het najaar van 2020 ook op het podium staan met zo’n mooie cheque in je handen? Stuur dan je scriptie in.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl