Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 05 augustus 2022

Monitoring experiment: webinar en helpdesk

Half augustus kun je als geregistreerd-mondhygiënist weer een verzoek ontvangen van het onderzoeksbureau van het MUCM+ om mee te doen aan de laatste evaluatie van het experiment tijdelijke bevoegdheid mondhygiënist. Met alle data die verzameld is gaat het onderzoeksteam aan de slag om te komen tot een rapport waarmee VWS geïnformeerd wordt over de voortgang en de ontwikkelingen van het experiment. VWS zal dan vervolgens een besluit nemen over de zelfstandige bevoegdheid van de mondhygiënist en dit rapport is daarmee dus ontzettend belangrijk voor de verdere professionalisering van ons beroep.

We nodigen dan ook alle 721 geregistreerd-mondhygiënisten van harte uit om aan deze laatste dataverzameling mee te werken. Naast je eigen deelname aan het onderzoek, verzoeken wij je collega-mondhygiënisten, tandartsen, tandheelkundig specialisten, tandartsassistenten en preventie-assistenten met wie je samenwerkt én patiënten te benaderen voor het invullen van een vragenlijst. Hiervoor gebruik je dan jouw unieke respondentnummer dat je vindt in de uitnodigingsmail voor deze derde monitoring. Hoe meer data hoe beter. Om het invullen van de vragenlijsten te vergemakkelijken zijn we met softwareleveranciers in gesprek gegaan en hebben voor een drietal vragen waarvan de antwoorden uit de software geëxtraheerd kunnen worden, een stappenplan gemaakt. Fijn dat de softwareleveranciers Novadent, Exquise, Simplex en Oase dental met ons hebben samengewerkt om dit te realiseren. Vanaf 15 augustus is de handleiding met het stappenplan te downloaden via https://www.nvmmondhygienisten.nl/alles-wat-je-wilt-weten-over-de-geregistreerd-mondhygienist/.

Daarnaast hebben we de volgende helpdeskmomenten ingepland: woensdagavond 31 augustus en donderdagavond 8 september vanaf 19.30 uur. Op dinsdagavond 6 september om 20.00 uur vindt er een webinar plaats met de ins en outs van deze derde en laatste monitoring. Deze helpdeskmomenten en het webinar zijn ook toegankelijk voor geregistreerd-mondhygiënisten die geen lid zijn van NVM-mondhygiënisten. Leden kunnen zich zowel voor de helpdeskmomenten als het webinar inschrijven via de evenementenpagina op deze website (eerst inloggen). Niet-leden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar bureau@mondhygienisten.nl. Er zijn geen kosten voor deelname verbonden aan de helpdeskmomenten en het webinar.

Aanvullende oproep:
De onderzoeksgroep van MUCM+ zoekt nog mondhygiënisten voor deelname aan persoonlijke interviews waarin het onderzoeksteam met je in gesprek gaat over het experiment en de zelfstandige bevoegdheid. Heb je interesse om hieraan deel te nemen, laat het ons dan weten via bureau@mondhygienisten.nl.

Doe mee met de monitoring. Samen maken we het verschil!

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl