Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

donderdag 17 september 2020

Oproep: blijf coronatests doorgeven aan Meldpunt Mondzorg Corona

De Mondzorgalliantie roept haar achterban op meldingen van coronatests te blijven doen bij het Meldpunt Mondzorg Corona. Het maakt daarbij niet uit of testen negatief of positief uitvallen. Sinds de opening op 14 juli zijn er al meer dan 700 meldingen gemaakt. De laatste weken neemt het aantal meldingen echter wat af. Dit staat haaks op de landelijke groei aan het aantal afgenomen tests.

Meld je test, besmet of niet
De alliantie vraagt iedereen die in de mondzorg werkt om een melding te doen zodra ze getest zijn – het maakt niet uit of uitkomst is dat je besmet bent of juist niet. Het is belangrijk dat gedurende langere tijd te blijven doen, zodat er geleerd kan worden van verschillende fases in de pandemie.

Alleen een melding voor jezelf doorgeven
Je mag alleen een melding voor jezelf doen. Het is wettelijk niet toegestaan een melding te maken namens iemand anders. Je kunt anderen wel wijzen op het maken van een melding.

Melden is anoniem
Als je via www.meldpuntmondzorgcorona.nl doorgeeft dat je getest bent op COVID-19, wordt je gevraagd naar de testuitslag en jouw werkomstandigheden. Je hoeft géén identificeerbare persoonlijke gegevens door te geven; het meldpunt is volledig anoniem.

Impact coronapandemie monitoren
Via het Meldpunt Mondzorg Corona monitort de Mondzorgalliantie van ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT de impact van de coronapandemie op mondzorgpraktijken. Kennis uit het meldpunt moet helpen bij het treffen van adequate tegenmaatregelen.

Heb je vragen over het Meldpunt Mondzorg Corona, neem dan contact op met bureau@mondhygienisten.nl.

Getest op COVID-19? Geef het door via www.meldpuntmondzorgcorona.nl.
Namens ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl