Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 18 november 2022

Oproep: mondhygiënisten gezocht die groepen mondzorgmijders kennen

Binnenkort vindt er een expertmeeting plaats over het mijden van mondzorg wegens financiële redenen. Deze expertmeeting is onderdeel van een onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van de Directie Zorgverzekeringen van het ministerie van VWS. NVM-mondhygiënisten vindt het belangrijk dat de expertise en praktijkervaring van mondhygiënisten in deze expertmeeting wordt ingebracht. Bij deze doen we dan ook de oproep om je, als je bekend bent met zorgmijders, aan te melden voor deze expertmeeting.

Achtergrondinformatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Zorgverzekeraars Nederland en de Mondzorgalliantie (het samenwerkingsverband van verenigingen van mondzorgprofessionals NVM-mondhygiënisten, KNMT en ONT) hebben aangegeven meer zicht te willen krijgen op het probleem van de toegang tot mondzorg voor minima en kwetsbare groepen. Dit naar aanleiding van signalen over de toename van mijding van de mondzorg om financiële redenen onder volwassenen. Zij willen samen werken aan maatregelen ter verbetering van hun toegang tot mondzorg.

Expertmeetings

Tijdens de expertmeetings is het de bedoeling professionals met ervaring met de doelgroep en experts op het gebied van zorgmijden bij elkaar brengen. Het doel is om vanuit het perspectief van de mondzorgprofessional in dialoog met andere experts tot een gezamenlijke definitie van ‘ongewenste mijding van mondzorg om financiële redenen’ te komen. Daarbij wordt gekeken naar de reden en de duur van de mijding, het type mondzorg en de gevolgen van het uit- en afstellen van mondzorg. Voorafgaand aan de expertmeeting ontvang je een document waarin op basis van literatuur is beschreven welke typen mondzorg er te onderscheiden zijn en wanneer welk type mondzorg nodig is. Daarin is een voorstel gedaan voor definities van zorgmijden.

Praktische informatie

Je hebt de keuze uit een expertmeeting fysiek op locatie of een online meeting:

Op locatie:
29 november van 14.00 tot 16.30 uur

Locatie: Campus Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam (ruimte: 3D, naast minisupermarkt Spar op de campus).

Online:

7 december van 14.00-16.00 uur

Wil je meedoen? Meld je dan aan door te mailen naar bureau@mondhygienisten.nl.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl