Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

donderdag 29 maart 2018

Vrouw, 45 – 60 jaar en mondproblemen?

Mondgezondheid en de overgang

Ben je een vrouw tussen de 45 en 60 jaar? En heb je problemen in de mond? Misschien heeft het met de overgang te maken. Hormonale schommelingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je vatbaarder bent voor problemen in de mond.

Mondproblemen die met de overgang te maken kunnen hebben
Denk bijvoorbeeld aan een veranderende smaak en een branderig gevoel in je mond en op je tong. Maar ook aan minder speeksel, waardoor je een droge mond krijgt en gevoeliger wordt voor gaatjes en infectie in je mond.

Osteoporose in combinatie met tandvleesontsteking
Ook tandvleesontstekingen komen in de overgang vaker voor. Dit merk je bijvoorbeeld als het tandvlees bloedt of terugtrekt. En wanneer na de menopauze het oestrogeen is gedaald, dan kan het verlies van botdichtheid in de kaak (osteoporose) in combinatie met tandvleesontsteking sneller tot losse tanden en kiezen leiden.

Vraag de mondhygiënist om advies
De mondhygiënist heeft niet alleen de skills en kennis voor een gezonde mond. Maar ook de skills en kennis om je door te verwijzen naar de juiste zorgverleners zoals een overgangsconsulent of –coach of een gynaecoloog. Met als doel een betere kwaliteit van leven tijdens de overgang.

Maak een afspraak

Meer weten over de overgang?

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl