Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 01 april 2022

Project “Een Glimlach voor Curaçao” behoefte aan ondersteuning en spullen

Op 20 maart 2022 lanceerden NVM-mondhygiënisten Saskia Den Hartog en Lisette van der Harst, oprichters van SMILESWORLD, samen met Denice Bezemer-Hoyer, oprichter van Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao, het project Een Glimlach voor Curaçao. De lancering vond plaats op de slotdag van de Week van de Mondhygiënist en bovendien op Wereldmondgezondheidsdag (World Oral Health Day), de wereldwijde bewustwordingsdag die elk jaar op 20 maart plaatsvindt.

Doel project

Doel van het project is het verbeteren van de toegankelijkheid van mondzorg, om zo kinderen een eerlijke kans te bieden op een goede mondgezondheid. Concreet zullen via het project mondzorgpakketten worden verzorgd en zullen kinderen voorlichting ontvangen en elke drie maanden een gebitscontrole krijgen. Daarnaast is het de bedoeling om de gehele Curaçaose bevolking de gelegenheid te geven om hun kennis van mondgezondheid bij te spijkeren via collectieve voorlichting en instructie, gevolgd door gepaste individuele voorlichting en instructie voor de kinderen van de doelgroep.

Hulp nodig

NVM-bestuurslid Nikky Huisman was bij de lancering aanwezig en vroeg de oprichters naar de totstandkoming van het project én vroeg waar we als mondhygiënisten uit Nederland bij kunnen helpen. Hard nodig zijn extra handjes, dus mondhygiënisten of studenten Mondzorgkunde die actief op Curaçao kunnen meehelpen met voorlichting en gebitscontroles, maar ook mensen met goede ideeën én spullen zoals disposables en mondverzorgingsproducten. Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt helpen. Mocht je hulp of goederen kunnen bieden, neem dan contact op met info@smiles.world. Bekijk de video voor meer informatie ↓

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl