Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 26 februari 2021

Termijn definitieve aanvraag NOW 1.0 verlengd

De uiterste datum voor het indienen van een definitieve aanvraag voor de loonkostensubsidie NOW 1.0 is verlengd tot 31 oktober. Dat betekent dat mondzorgverleners (mondhygiënisten, tandartsen, tandprothetici) nu niet in de problemen komen bij de aanvraag omdat ze nog niet weten hoe hoog hun continuïteitsbijdrage uitvalt.

Eerder lag de deadline voor het aanvragen van definitieve vaststelling van de NOW 1.0 op  23 maart of op 29 juni voor werkgevers die een accountantsverklaring nodig hebben.

Minister Koolmees is mede tot het uitstel gekomen na verzoeken van organisaties in de zorg, waaronder de partijen in de MondZorgAlliantie (NVM-mondhygiënisten, KNMT en ONT), die nog in afwachting zijn van de definitieve vaststelling van de continuïteitsbijdrage. De continuïteitsbijdrage dient voor de definitieve berekening van de NOW als omzet meegenomen te worden. De verlenging van de termijn moet dit mogelijk maken.

De verlenging van de termijn tot 31 oktober geldt ook wanneer je geen continuïteitsbijdrage hebt aangevraagd of wanneer er geen derdenverklaring of accountantsverklaring noodzakelijk is.

Lees verder op UWV.nl: Meer tijd voor aanvraag definitieve berekening eerste periode NOW

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl