maandag 08 januari 2018

VACATURE// Bestuurslid NVM-mondhygiënisten (gemidd. 12 uur)

Gezocht
NVM-mondhygiënisten zoekt een bestuurslid voor de portefeuille ‘Onderwijs, Scholing en Wetenschap’ (O,S&W).

Wie zijn wij?
NVM-mondhygiënisten is de beroepsvereniging voor mondhygiënisten in Nederland.
Wij zijn onafhankelijk en werken proactief en toekomstgericht aan de bevordering van kwaliteit, hoogwaardige zorgverlening en professionele beroepsuitoefening.
Het bestuur van NVM-mondhygiënisten is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het beleid, de uitvoering daarvan en de externe vertegenwoordiging van de vereniging.

Hoe ziet jouw bestuurswerk er uit?
Het bestuurslid portefeuille O,S&W is verantwoordelijk voor de verbinding van de praktijk met het onderwijs en de wetenschap, de inhoudelijke vormgeving van de congressen, het studentenbeleid, het onderzoeksbeleid en als onderdeel daarvan het initiëren van wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met externe partijen. Onder de portefeuille vallen ook NVM-educatie en de vakgroep O,S&W. Samen met de beleidsmedewerker O,S&W ontwikkel en monitor je het beleid op dit gebied.
Je werkt samen met de bureaumedewerkers en kaderleden en je onderhoudt externe contacten op je beleidsterrein (bijv. met kennis- en onderwijsinstellingen). Het bestuur komt iedere vrijdag samen voor een bestuursoverleg of –vergadering of andere activiteiten.

Wie zoeken wij?

    je bent minimaal HBO-geschoold en hebt affiniteit met en bij voorkeur kennis van wetenschap, onderwijs en onderzoek

  • Je hebt affiniteit met de gezondheidszorg
  • Je hebt kennis van de positie van de beroepsgroep in het politieke en bestuurlijke krachtenveld, dan wel ben je bereid je in deze materie in te werken
  • Je beschikt bij voorkeur over een (inter)nationaal netwerk binnen wetenschap en onderwijs of je bent in staat dit snel op te bouwen
  • Je bent politiek sensitief en beschikt over de persoonlijke kwaliteiten om als ambassadeur van de vereniging op te treden
  • Je bent een teamspeler en communicatief en sociaal vaardig
  • Je hebt een helikopterview
  • Je bent in ieder geval beschikbaar op de vrijdag

Wat bieden we je?
Een uitdagende bestuursfunctie (gemiddeld 12 uur per week) in een team met professionals waarin je invloed hebt op de mondzorg van morgen. Een bestuurslid ontvangt een marktconforme bestuursvergoeding en een onkostenvergoeding volgens NVM-regeling.

Reageer nu!
Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Als je jouw motivatie inclusief CV vóór 1 maart per mail stuurt naar de commissie ‘Werving en Selectie’ via ellen.bol@mondhygienisten.nl.
ontvang je binnen twee weken bericht. Heb je vragen? Bel of mail gerust. De commissie ‘Werving en Selectie’, bestaande uit Ellen Bol (bureaudirecteur), Manon van Splunter-Schneider (voorzitter) en Evelien Dijkstra (beleidsmedewerker O,S&W), doet een voorstel aan het bestuur. Deze legt vervolgens haar keuze voor aan de ALV. Bij de sollicitatie hoort een assessment.

Het bestuur van de NVM wil bij voorkeur tijdens de ALV van 22 juni 2018 een nieuw bestuurslid officieel voordragen.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl