vrijdag 09 september 2022

Join the club! Introductiedagen Mondzorgkunde

Elk jaar begin september, vinden de Introductiedagen plaats op de vier Mondzorgkunde opleidingen. Ook NVM-mondhygiënisten was van de partij en werd hier vertegenwoordigd door de leden van onze studentencommissie. Deze commissie wordt gevormd door 8 studentleden (er zijn momenteel 2 vacatures); Marceline Sanders en Iris Damen (HAN Nijmegen), Annique Slagter (Hanzehogeschool Groningen),  Zainab Bennani-Karim en Tristan Zijlstra (Hogeschool Utrecht) en Mehmet Göktepe (Hogeschool Inholland). Zij zetten zich in voor de belangen van alle studentleden binnen onze vereniging.

Evelien Kooiman, beleidsmedewerker bij NVM-mondhygiënisten vertelt: ‘’door de nauwe samenwerking met de leden van de studentencommissie leren we met welke thema’s en vraagstukken studenten bezig zijn in voorbereiding op hun toekomstige vak. Zo kunnen we onze dienstverlening zo goed mogelijk op de wensen en behoeften van de studenten aanpassen. Ook is het goed dat studenten al tijdens hun studie regelmatig met onze vereniging in aanraking komen. Zo ervaren zij wat het nut is van een beroepsvereniging en waarom het zinvol is om je hier al tijdens je studie bij aan te sluiten.’’

Bij de HAN in Nijmegen werd door de faculteitsvereniging een spelletjesmiddag georganiseerd. Op de NVM-stand konden studenten meedoen aan een sjoelwedstrijd en een leuk prijsje winnen.

Zainab en Tristan, beiden lid van de studentencommissie vanuit Hogeschool Utrecht aan het woord: “De introductie van eerstejaars is op de HU verdeeld over drie dagen. Dat is fijn, we hebben per dag maximaal 3 à 4 groepen en kunnen de nieuwe studenten dan meer persoonlijke aandacht geven. Dit jaar hadden we ook een eigen leslokaal tot onze beschikking dat we zelf konden inrichten. Hier ontvingen we de studenten met een presentatie over NVM-mondhygiënisten en hebben we uitgelegd wie wij zijn en wat de voordelen zijn van een studentlidmaatschap. Er was veel interactie tijdens de groepssessies. Ook hebben we vragen beantwoord. Al met al vonden we het een succes!”

De nieuwe studenten konden zich ter plekke direct inschrijven voor een gratis lidmaatschap gedurende hun hele studie. Als dank voor het lid worden kreeg elke student kreeg een duurzame goodiebag met daarin onder andere een waterflesje, info over het Instagram account Young_NVM speciaal voor studenten en Young Professionals en de meest recente uitgave van het NtvM om zo alvast een eerste “inkijkje” te krijgen in het toekomstige vak als mondhygiënist.

Zo’n 350 eerstejaars van de 4 hogescholen hebben tijdens de introductie laagdrempelig kennis gemaakt met onze vereniging.

Wat zijn de voordelen van een gratis studentlidmaatschap?

  • Het vergroten van je kennis en je netwerk tijdens je studie
  • 8x per jaar het NTvM
  • (Met korting) deelnemen aan webinars en congressen en NVM-café
  • Toegang tot het ledengedeelte van onze website met o.a. artikelen IJDH
  • NVM-ledenservice (met o.a. juridisch advies en korting op verzekeringen)

En voor de 4e jaarstudenten geldt dat zij kunnen deelnemen aan ICO-groepen. Meer info hierover vind je hier.

In onze studentencommissie is plaats voor twee nieuwe leden 😊!
Vind jij het leuk om je als studentlid in te zetten voor onze vereniging en de belangen van jouw mede-studentleden? Bekijk hier dan onze vacature en solliciteer! Dit betreft een vacature voor studenten van Hogeschool Inholland (Amsterdam) en Hanzehogeschool Groningen.

Wil jij als student of starter up-to-date blijven in jouw (toekomstige) vak, ook online?
Volg ons dan ook op Instagram!

instagram_NVM

 

Heb jij een vraag of wil je in contact komen met onze studentencommissie? Stuur een mail naar: studentencommissie@mondhygienisten.nl

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl