maandag 25 maart 2024

Terugblik op de geslaagde Week van de Mondhygiënist 2024!

De Week van de Mondhygiënist 2024 is achter de rug. We kijken terug op een zeer geslaagde actieweek! En blikken graag nog eens terug op enkele hoogtepunten.

Openingsvideo

De actieweek werd maandag feestelijk geopend door voorzitter Loes Velthoven-Verlinden:

En met taart op het NVM-bureau in Utrecht!

Media

Het maandag door ons uitgestuurde persbericht is de hele week door veel media overgenomen. Zo besteedde het onder jonge ouders geliefde Kek Mama én het populaire LINDA. aandacht aan het belang van preventieve mondzorg. Daarnaast stonden we in verschillende lokale media, waaronder Kontakt. Ook werd NVM-mondhygiënist Hafida El Hachioui op Radio Rijnmond geïnterviewd naar aanleiding van de Week van de Mondhygiënist. Beluister het fragment terug. Allemaal mooie exposure voor ons beroep!


Artikel op Kek Mama

Leden in actie

We hebben de hele week ook veel mooie verhalen gehoord van leden die zich inzetten deze Week van de Mondhygiënist. Zo gaf deelnemend mondhygiënist Evelien van Lee meerdere poetslessen op een basisschool in Helmond.

Poetsles op een basisschool in Helmond

Deelnemend mondhygiënist Ilse Timmermans heeft daarnaast de plaatselijke peuterspeelzaal Kiekebos uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in haar praktijk Te Gekke Bekkies in Rotterdam. De enthousiaste kinderen mochten zelf bij hun juf tanden tellen, verven, afzuigen en poetsen.

Kinderen van een peuterspeelzaal in de mondhygiënistenpraktijk

Mondhygiënepraktijk De Ronde Venen heeft snuffelstagiaires over de vloer gehad en doneerde poetspakketjes aan kinderen die gebruikmaken van de voedselbank. Ook zijn er veel deelnemende mondhygiënisten die bijvoorbeeld hun praktijk openstellen voor een gratis tandvleescheck of kennismaking, en hebben nog veel meer mondhygiënisten poetslessen gegeven op een basisschool.

Deelnemend mondhygiënist Monique de Bruin bij Voedselbank De Ronde Venen.

Campagne en online game

Verder is de grootschalige advertentiecampagne nog steeds flink op stoom, wat de komende weken ook zo blijft, én wordt de online game Mond Mysterie door veel enthousiaste kinderen gespeeld. Binnenkort laten we je weten hoeveel mensen de campagne inmiddels heeft bereikt en hoe vaak het spel al is gespeeld.

Buiten onze eigen advertenties zagen we de campagne ook bij véél leden op social media voorbij komen. We zijn heel blij met alle promotie van ons mooie vak! Hieronder een greep van de posts die we spotten.

We willen alle deelnemende mondhygiënisten van harte bedanken voor hun inzet tijdens de Week van de Mondhygiënist!

 

Save the date: de volgende Week van de Mondhygiënist is van 17 tot en met 23 maart 2025.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl