Terug naar de FAQ

Moeten alle deelnemers van mijn ICO-groep lid zijn van NVM-mondhygiënisten?

Nee, het NVM-bestuur heeft besloten dat alle mondhygiënisten tegen betaling per 1-1-2020 deel mogen nemen aan de NVM ICO-groepen. De reden hiervoor is dat het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM) reflectie belangrijk vindt voor de lerende professional en daarom reflectieve activiteiten bij mondhygiënisten wil stimuleren. Dit is in lijn met de nieuwe wet BIG en de ontwikkelingen binnen andere registers.

Daarom heeft NVM-mondhygiënisten, in overleg met het KRM, besloten om de NVM-ICO-groepen ook open te stellen voor niet NVM-leden. Uiteraard is het, gezien de kosten die NVM-mondhygiënisten hiervoor maakt en de producten die zij voor de NVM ICO-groepen ontwikkelt, redelijk om voor deelname een vergoeding te vragen. Deze vergoeding is vastgesteld op een bedrag gelijk aan het NVM-lidmaatschap loondienst (prijspeil 2022 € 513,-). NVM-mondhygiënisten zal hiervoor ook de puntenverwerking in PE-online t.b.v. het KRM voor haar rekening nemen.
Deze mogelijkheid voor niet NVM-leden en de gevraagde deelnamekosten gaan per 1 januari 2020 in. Deelname van niet-NVM-leden aan NVM-ICO groepen zullen vanaf dan actief gemonitord worden.

Ben je deelnemer van een NVM-ICO groep en ken je iemand die geen NVM-lid is, maar wel interesse heeft in deelname aan een NVM-ICO groep? Dan kun je deze persoon wijzen op deze mogelijkheid. Jouw collega kan zich dan aanmelden door een e-mail met zijn/haar NAW-gegevens en gewenste ICO-groep te sturen naar ICO@mondhygienisten.nl o.v.v. deelname ICO-groep.

Je vraag nog niet voldoende beantwoord?

Stel dan nu je vraag via onderstaand contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 030 - 65 71 013

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl