Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 01 juli 2022

Afscheid KNMT-bestuurders Wolter Brands, Henk Donker en Jan Willem Vaartjes

Vandaag neemt KNMT, de Nederlandse vereniging van tandartsen, tijdens een afscheidscongres in Nieuwegein afscheid van drie gezichtsbepalende bestuurders die zich lange tijd hebben ingezet voor de Nederlandse mondzorg en de belangen van de tandarts. Wolter Brands treedt vandaag officieel af als voorzitter, waar Henk Donker en Jan Willem Vaartjes vorig jaar al afgetreden zijn. Hun moment moest vorig jaar vanwege de coronacrisis worden uitgesteld, waardoor er vandaag driedubbel afscheid wordt genomen. Met een lunch, een middagcongres en afsluitende borrel krijgen relaties de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de heren. En met de lange samenwerking is het vanzelfsprekend dat NVM-mondhygiënisten daarbij aanwezig is.

De samenwerking tussen KNMT en NVM-mondhygiënisten startte 55 jaar geleden toen de vereniging de statuten bij de notaris kon deponeren door een lening bij KNMT. De lening is al lang afbetaald, maar de samenwerking is in de afgelopen jaren gebleven. NVM-mondhygiënisten heeft lange tijd haar bureau gehuisvest op locatie van de KNMT in Nieuwegein. Maar ook na de verhuizing zijn wij in Papendorp nog vlak bij elkaar gevestigd. Ten tijden van corona is de samenwerking tussen onze verenigingen een stuk hechter geworden. Hoewel beide verenigingen hun eigen achterban en belangen hebben, staan wij beide voor mondzorgverleners en zijn actief in dezelfde sector. Daarin is het bundelen van krachten van groot belang. De fusie tussen KNMT en ANT is daar ook een mooi voorbeeld van.

Wij danken Wolter Brands, Jan Willem Vaartjes en Henk Donker voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren en wensen hen vandaag een mooi afscheidscongres. Tevens treedt vandaag de nieuwe voorzitter van KNMT aan. Wij feliciteren Hans de Vries met deze benoeming en kijken uit naar een prettige voortzetting van de samenwerking tussen onze verenigingen.

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl