Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

woensdag 16 juni 2021

‘Coronatriage’ makkelijker gemaakt

De triage van patiënten in de mondzorgpraktijk wordt vanaf nu makkelijker gemaakt. De Commissie Leidraad Mondzorg Corona heeft een nieuwe, kortere triage opgesteld. Door middel van drie vragen wordt nu duidelijk of een patiënt behandeld kan worden.

Naast de triage heeft de Commissie Leidraad Mondzorg Corona ook de leidraad zelf vernieuwd. In versie 7.0 zijn onder andere de definities van de groepen A (patiënten die ‘gewoon’ behandeld kunnen worden) en B (patiënten die alleen spoedzorg kunnen krijgen) vereenvoudigd.

Vertoont een kind dat naar de dagopvang of basisschool gaat klachten, maar is het wel gewoon welkom op de opvang of op school? Dan is het kind ook welkom bij de mondzorgverlener! Zie RIVM-handreiking bij neusverkouden kinderen.

De Commissie maakt zowel voor patiënten als mondzorgverleners geen onderscheid tussen wie wel en niet gevaccineerd is. Dat betekent dat iedereen zich aan de triage, de inzetschema’s en de gewone en de aanvullende hygiënemaatregelen moet (blijven) houden.

De Commissie maakt deze keuze omdat onderzoeken laten zien dat ook gevaccinneerden klachten kunnen ontwikkelen, besmet kunnen raken en mogelijk anderen kunnen besmetten.

De aanvullende hygiënemaatregelen uit de Leidraad Mondzorg Corona blijven gelden. Zo is het bijvoorbeeld nog altijd niet de bedoeling om tijdschriften of speelgoed in de wachtkamer te leggen. Patiënten mogen wel gebruik maken van het toilet of de poetshoek.

Naar de Leidraad Mondzorg Corona

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl