maandag 18 maart 2024

De Week van de Mondhygiënist 2024 is van start!

De Week van de Mondhygiënist 2024 is van start gegaan! De hele week organiseren NVM-mondhygiënisten en deelnemende mondhygiënisten door het hele land allerlei activiteiten om het belang van preventieve mondzorg en het bezoeken van de mondhygiënist onder de aandacht te brengen. Want: Een blijvend gezonde mond begint bij de mondhygiënist. Bekijk hieronder hoe voorzitter Loes Velthoven-Verlinden de actieweek officieel opent.

 

 

Nieuw: online game Mond Mysterie

Speciaal voor de Week van de Mondhygiënist en de daarbij behorende campagne die deze week van start gaat, hebben we een online game ontwikkeld: het Mond Mysterie. Spelenderwijs leren kinderen wat je moet doen om je mond goed te verzorgen en wat de mondhygiënist doet om je daarbij te helpen. Je kunt de link naar de game verspreiden via je online kanalen, maar deze bijvoorbeeld ook samen spelen tijdens een poetsles op een basisschool of een bezoek aan een kinderdagverblijf.

Link naar de online game

 

Persbericht | Onafhankelijk onderzoek toont aan: ouders nog onvoldoende op de hoogte van noodzaak preventieve mondzorg vanaf eerste tandje kind

Naar aanleiding van een in opdracht van NVM-mondhygiënisten uitgevoerd onderzoek én als markering van de start van de Week van de Mondhygiënist is alle relevante landelijke, regionale en lokale media een persbericht toegestuurd.

“Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de Nederlanders positief is over het imago van mondhygiënisten, maar er is nog veel winst te behalen onder ouders. Slechts 56% van de ouders weet dat mondhygiënisten kunnen helpen om de mond van hun kind gezond te houden, en slechts 23% is op de hoogte van de rol die mondhygiënisten spelen bij het aanleren van mondverzorging bij baby’s. Deze onwetendheid wordt deels veroorzaakt door gebrek aan kennis, maar ook door angst.”

Lees het persbericht verder

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl