dinsdag 10 maart 2020

Dental Expo 2020 uitgesteld vanwege coronavirus

Dental Expo, de vakbeurs voor de totale mondzorg die op 19, 20 en 21 maart 2020 zou plaatsvinden in RAI Amsterdam, is vanwege het coronavirus uitgesteld. De datum en locatie waarop het gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

De organisatie van Dental Expo meldt het volgende: “In samenspraak met brancheverenigingen, exposanten en partners hebben wij besloten Dental Expo op een later moment dit jaar plaats te laten vinden. Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de medische branche doorgang te laten vinden. Een samenscholing van dit formaat vergroot het risico van verspreiding in deze specifieke branche.

Ondanks dat de Nederlandse overheid nog géén beperkingen of extra maatregelen oplegt voor het doorgaan van beurzen en events van dit kaliber, heeft Easyfairs besloten om Dental Expo te verplaatsen. Deze beslissing heeft nadrukkelijk te maken met het medische karakter van de vakbeurs.”

NVM-mondhygiënisten staat achter het besluit van de organisatie om het evenement preventief te verzetten. We volgen nauwgezet de landelijke ontwikkelingen in het kader van het coronavirus. Zo is afgelopen woensdag bestuurslid Ramin Najafbagy van de portefeuille Belangenbehartiging bij een spoedoverleg van VWS aanwezig geweest over het (dreigende) tekort van medische hulpmiddelen. We blijven als vereniging het nieuws op de voet volgen en houden jullie op de hoogte.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl