Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 27 augustus 2021

Dental Tribune in gesprek met Manon van Splunter en Bert Vrijhoef – podcast over het experiment

In de podcast Mondzaken praat hoofdredacteur van Dental Tribune Reinier van de Vrie je bij over de meest actuele en spraakmakende ontwikkelingen binnen de mondzorg. Daarin kan het experiment Tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist natuurlijk niet ontbreken. In deze editie van Mondzaken schuiven Manon van Splunter-Schneider (voorzitter NVM-mondhygiënisten) en Bert Vrijhoef (projectleider evaluaties experimenteerartikel Wet BIG MUMC+) bij hem aan aan tafel. Hoe zit het nu precies met het experiment? Wiens initiatief is het, wat is de stand van zaken op dit moment en waarom is het belangrijk om mee te doen aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd door het MUMC+?

Op 1 juli 2020 ging het experiment Tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist van start. Geregistreerd-mondhygiënisten zijn daarmee tijdelijk bevoegd om zelfstandig primaire caviteiten te behandelen, lokale anesthesie toe te dienen en röntgenfoto’s te maken. Tijdens en na afloop van het experiment wordt het experiment geëvalueerd. Het het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport acht het experiment geslaagd als het leidt tot een doelmatige inzet van geregistreerd-mondhygiënisten en tandartsen, waarbij de kwaliteit voor de patiënt niet in het geding is. Voor de bewezen effectieve handelingen wordt vervolgens bekeken of een definitieve zelfstandigheid toegekend wordt aan de geregistreerd-mondhygiënist in de Wet BIG.

Beluister de podcast via Dental Tribune.

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl