vrijdag 05 juli 2024

Eenvoudige voorlichting op Steffie.nl uitgebreid: mondzorg voor kwetsbare ouderen in andere talen

Goede mondverzorging is belangrijk voor een goede gezondheid, ook op latere leeftijd. Maar lang niet iedereen is zich daarvan bewust. Om anderstalige en laaggeletterde ouderen te helpen beter voor hun mond en gebit te zorgen, is de stichting De Mond Niet Vergeten! de campagne ‘Mondzorg voor kwetsbare ouderen in andere talen’ gestart.

In ons land hebben 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen en schrijven. Zij worden ook wel ‘laaggeletterd’ genoemd en beschikken vaak over een minder groot arsenaal aan gezondheidsvaardigheden. En dat kan ook ten kosten van hun mondgezondheid gaan. Juist kwetsbare ouderen hebben extra zorg voor hun mond en gebit nodig, omdat problemen in de mond grote gevolgen kunnen hebben hun algemene gezondheid en hun kwaliteit van leven.

In samenwerking met De Mond Niet Vergeten! en stichting Leer Zelf Online is op de website Steffie.nl, waar allerhande moeilijke zaken makkelijk worden uitgelegd, de pagina over mondzorg uitgebreid met specifieke informatie over mondzorg voor kwetsbare ouderen in het Engels, Frans, Turks en Arabisch.

Dit verzamelplatform mondzorg.steffie.nl, mogelijk gemaakt met een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, biedt eenvoudige voorlichting over mondgezondheid voor ouderen, die ook gebruikt kan worden door (mantel)zorgers en begeleiders. Verder wordt uitgelegd hoe een bezoek aan de tandarts werkt en hoe een kunstgebit moet worden onderhouden. Ook is het mogelijk om een mondzorgverlener in de buurt te vinden die aan huis kan komen als een kwetsbare oudere slecht ter been is.

 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl