dinsdag 03 oktober 2023

Welkom Romy, nieuwe beleidsmedewerker portefeuille OS&W

Mijn naam is Romy van de Bilt. Ik ben 28 jaar oud en in 2016 afgestudeerd aan de opleiding Mondzorgkunde in Utrecht. Per 1 augustus ben ik gestart in de functie van beleidsmedewerker Onderwijs, Scholing en Wetenschap bij NVM-mondhygiënisten.

 

Na afstuderen ben ik werkzaam geweest binnen verschillende werkvelden. Zo werkte ik als mondhygiënist in algemene tandartspraktijken, een verwijspraktijk voor kinderen en een orthodontiepraktijk. Ik heb dit met veel plezier en toewijding gedaan en mijzelf goed kunnen ontwikkelen. Zo heb ik veel kennis en nieuwe vaardigheden opgedaan en ontdekt dat mijn affiniteit onder andere ligt in het behandelen van patiënten met een speciale behandelbehoefte. Toch merkte ik dat het uitvoeren van werkzaamheden buiten de praktijk mij ook erg aantrok. Zo ben ik dan ook op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en trok het didactische aspect van het geven van cursussen mij. In 2021 ben ik dan ook gestart met het geven van praktijkgerichte cursussen aan collega’s over – Guided Biofilm Therapy – in samenwerking met het bedrijf EMS.

 

Toen de vacature voor de functie van beleidsmedewerker Onderwijs, Scholing en Wetenschap voorbij kwam, werd ik opnieuw enthousiast. Het leek mij een mooie uitdaging om te gaan werken bij de beroepsvereniging voor mondhygiënisten met in het specifiek de portefeuille OS&W. Het in contact zijn met studenten en opleidingen Mondzorgkunde sprak mij erg aan. Afgelopen weken ben ik bijvoorbeeld druk bezig geweest met het voorbereiden van de introductiedagen en diploma-uitreikingen van studenten Mondzorgkunde. Daarnaast vind ik het ook erg leuk een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie rondom de jaarlijkse congressen. Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen rondom de studieprijzen die dit jaar zullen worden uitgereikt tijdens het NVM-Najaarscongres. Kortom, een veelzijdige baan met ruimte voor eigen inbreng.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl