vrijdag 19 november 2021

Heb jij de radiospot van De Mond Niet Vergeten! al gehoord?

In Nederland verdienen mondverzorging en mondzorg voor kwetsbare ouderen extra aandacht. Met het klimmen der jaren gaat de mondverzorging vaak achteruit, waardoor ouderen te maken kunnen krijgen met diverse problemen in de mond. Reden voor de stichting De Mond Niet Vergeten! om een landelijke informatiecampagne op touw te zetten. Deze campagne richt zich direct op ouderen en hun mantelzorgers. 

Met deze campagne willen we mantelzorgers en ouderen bewust maken van het belang van dagelijkse mondverzorging, informeren over de mogelijkheden en ze tot actie aanzetten. Om dit te realiseren zijn er diverse informatiematerialen ontwikkeld, waaronder radiocommercials met bijbehorende advertentie, waarin wordt verwezen naar de QuickScan op de website van De Mond Niet Vergeten! Na het doorlopen van deze QuickScan volgt een uitslag die inzicht geeft in de risico’s en belemmeringen voor een goede mondverzorging bij ouderen. De campagne nodigt mantelzorgers uit om meer te weten te komen hoe het bij hun vader of moeder zit en hoe ze hierbij kunnen helpen.

De radiospots zijn te horen bij NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 3, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 en dertien regionale zenders. Benieuwd wanneer de radiospot op jouw favoriete zender te horen is? Bekijk hier het uitzendschema!

 

 

Naast deze radiospotjes en de QuickScan is ook een toolkit beschikbaar met materialen die te gebruiken zijn door (mond)zorgverleners, relevante verenigingen en zorgkoepel(s). De toolkit (inclusief radiocommercials en advertentie) kun je vinden op onze campagnepagina. Met deze middelen kun je een bijdrage leveren aan deze campagne in jouw praktijk en binnen samenwerkingsverbanden.

Heb je vragen over deze campagne? Op de website van De Mond Niet Vergeten hebben we al verschillende antwoorden op een rij gezet. Maar je kunt vanzelfsprekend ook je vraag mailen: contact@demondnietvergeten.nl.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl