vrijdag 08 september 2017

Kinderboek over mondzorg ‘Wiwi Wit’ officieel gepresenteerd

Vanmiddag is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam het Gouden Boekje ‘Wiwi wit – het leven van een kindertand’ gepresenteerd. Het kinderboek is geschreven en geïllustreerd door Marion Bloem. Voorzitter Manon van Splunter-Schneider en vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen KNMT en ANT ontvingen de eerste exemplaren van initiatiefnemers en mondhygiënisten Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot.

“Het begon bij de mondhygiënist en het eindigt bij de mondhygiënist”, aldus mondhygiënist Dagmar Else Slot wanneer ze het boekje als laatste aan voorzitter Van Splunter-Schneider overhandigt.


Foto’s: Suzanne Blanchard

Over Wiwi Wit
‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ is speciaal bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar, de doelgroep waarbij een optimale mondverzorging van jongs af aan moet worden gestimuleerd. Ze raken via het boekje op een leuke manier vertrouwd met de mondhygiënist en tandarts. Ouders krijgen vooral het belang van het napoetsen mee. Tijdens de presentatie werd het tandenpoetsen dynamisch uitgebeeld door middel van de BBBA (binnenkant, buitenkant, bovenkant en achterkant).

Een ondersteunt initiatief
De beroepsverenigingen in de mondzorg, NVM-mondhygiënisten, Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), ondersteunen het initiatief. Ze hopen dat het boekje veel ouders en kinderen inspireert en stimuleert goed voor hun mond te zorgen.

 

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl