Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 24 april 2020

Ledenbericht: Zorgmedewerkers met milde klachten kunnen zich laten testen

Zorgmedewerkers met milde klachten kunnen zich laten testen, zo meldt het RIVM in het nieuwe testbeleid voor zorgmedewerkers. Dit kan alleen als je als zorgmedewerker minimaal 24 uur symptomen van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) hebt en directe zorg verleent aan een patiënt/cliënt.

Het laten testen kan, na doorverwijzing, bij de regionale GGD. Ook de eigen huisarts en bedrijfsarts kan doorverwijzen. Alle GGD’s hebben een testfaciliteit ingericht en voldoende testafname-capaciteit om zorgmedewerkers met ziekteverschijnselen van COVID-19 te testen. Lees hier meer informatie over het testen bij de GGD en zoek hier een GGD bij u in de buurt. Aan het testen zijn geen kosten verbonden voor de zorgmedewerker. Voorwaarde is wel dat je klachten moet hebben. Geen klachten en toch willen testen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Als je positief bent bent getest op COVID-19 dan verzoeken wij je hier (desgewenst anoniem) melding van te maken bij je eigen beroepsvereniging. Deze meldingen worden ter voorbereiding op het meldpunt Mondzorg Corona verzameld, waarmee wij beogen de capaciteit van mondzorgverleners gedurende de COVID-19 crisis te monitoren.

Mocht het zijn dat je problemen ondervindt bij bijvoorbeeld het verkrijgen van de doorverwijzing of wil de GGD niet aan het verzoek voldoen of ontvang je toch een factuur, meld dit dan bij de IGJ – meldpunt@igj.nl en bij ons: bureau@mondhygienisten.nl

 

Namens ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl