woensdag 28 februari 2024

Nu beschikbaar: nieuw ICO-studiepakket Jeugd, preventie en behandeling: melk- en wisselgebit!

Elk jaar ontwikkelt NVM-mondhygiënisten een studiepakket over mondgezondheid voor gebruik in ICO-groepen (Intercollegiaal Overleg). Intercollegiaal Overleg is een overleg tussen collega’s in de regio waarbij je op structurele basis met elkaar kennis en ervaringen uitwisselt om zo de kwaliteit van jouw professionele professioneel handelen te verbeteren. Vandaag lanceren we in samenwerking met Colgate Professional het nieuwe ICO-studiepakket Jeugd, preventie en behandeling: melk- en wisselgebit. Dit studiepakket biedt ondersteuning, structuur én handvatten bij het bespreken van dit actuele onderwerp in ICO-groepen.

Kennis van de Klinische praktijkrichtlijn Mondzorg voor jeugdigen preventie en behandeling van cariës (KIMO 2020) kan helpen om je patiënten beter te behandelen en te adviseren. De volgende drie thema’s komen in deze module aan bod:

  • Primaire preventie
  • Vroegdiagnostiek
  • Behandeling bij kinderen met melkdentitie

Met deze module vragen we ook jullie aandacht voor interprofessionele samenwerking met andere zorgprofessionals zoals de jeugdverpleegkundige en jeugdarts binnen het Centrum  voor Jeugd en Gezin(CJG)/ consultatiebureau.

Maak als NVM-lid gratis gebruik van dit studiepakket:

Download de ICO-module Jeugd

We hopen dat dit nieuwe studiepakket je veel inspiratie, kennis én stof tot discussie biedt!
Zit jij nog niet bij een ICO-groep en twijfel je? Lees hier 5 redenen om aan te sluiten bij een ICO-groep 

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl