maandag 06 november 2023

Onze najaarscampagne start vandaag! | Doe jij ook mee?

Vandaag gaat onze jaarlijkse najaarscampagne van start. Met deze campagne richten we ons op gedragsverandering. Omdat goede mondzorg begint bij ‘het eerste tandje’ en om het belang van preventieve mondzorg vanaf jongs af aan onder de aandacht te brengen, is de campagne specifiek gericht op de allerjongsten en hun ouders én de jeugd tot 18 jaar. Immers een goede start biedt ook perspectief voor de toekomst.

 

Mondgezondheidsproblemen zijn #nietoké
Je herkent de campagne misschien wel van de Week van de Mondhygiënist. Dit was zo succesvol dat we hem dit najaar nogmaals gaan inzetten. In de campagne wordt ingezoomd op veelvoorkomende mondgezondheidsproblemen, zoals niet/te weinig poetsen, gaatjes en een slechte adem. De algemene boodschap is dat deze symptomen normaal lijken, maar zeker niet oké zijn. Wat wél oké is, is tenminste jaarlijks een bezoek brengen aan de mondhygiënist. Daarbij wordt gewezen op het feit dat (preventieve) mondzorg tot 18 jaar 100% vergoed wordt.

Op luchtige wijze wordt deze problematiek uitvergroot om (ouders van) jonge kinderen en jongeren bewust te maken dat een afspraak met de mondhygiënist eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn.

 

Online promotie- en mediacampagne
We rollen onze boodschap uit via een advertentiecampagne die verspreid wordt via de online kanalen Google, Facebook, Instagram en YouTube. Om de jeugd rechtstreeks te bereiken zetten we TikTok en Snapchat in. Via diverse advertenties zal eerst gewezen worden op de symptomen en daarna volgt een advertentie waarin de consument wordt aangezet tot actie middels de oproep ‘maak een gaatje vrij voor de mondhygiënist.’

 

Online promotietoolkit beschikbaar
Er is een online promotietoolkit samengesteld met materialen die je zelf kunt inzetten. Zo kun je onze campagne promoten via je eigen (praktijk)website en digitale kanalen. In deze toolkit vind je vierkante afbeeldingen voor sociale media, headers voor Facebook, LinkedIn en Twitter en een video voor verspreiding op TikTok.

 

Download de toolkit

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl