Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

vrijdag 25 februari 2022

Ook versoepelingen in de mondzorg, maar niet alle coronamaatregelen vervallen

Ook in de mondzorg is met ingang van vrijdag 25 februari 2022 een aantal coronamaatregelen geschrapt. Patiënten hoeven niet langer een mondkapje te dragen in de praktijk. Ook hoeven ze niet meer hun handen te wassen of desinfecteren. Voor mondzorgverleners en medewerkers in de praktijk blijven deze twee maatregelen wel gelden. De 1,5 meter afstand blijft voor iedereen gehandhaafd. Dat staat in versie 10.4 van de Leidraad Mondzorg Corona, die per direct ingaat.

Patiënten mógen wel een mondneusmasker blijven dragen, danwel hun handen schoonmaken voor de behandeling.

Er zijn geen wijzigingen in de triage. Ook het stroomschema om de inzetbaarheid voor medewerkers te bepalen is ongewijzigd.

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona kiest vanwege het zorgperspectief voor geleidelijk afbouwen. Mochten de effecten van de versoepelingen meevallen, zeker na de voorjaarsvakantie en het carnaval, dan kan er ook in de mondzorg verder worden versoepeld, zo laat de commissie weten.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl