maandag 14 augustus 2023

Preventieve en publieke mondzorg in de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen

NVM-mondhygiënisten vraagt aandacht voor preventieve en publieke mondzorg in de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen.

 

Op 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Voordat het zover is, zijn alle politieke partijen druk bezig om een verkiezingsprogramma met een aantal inhoudelijke thema’s op te stellen. Willen we de mondzorg voor alle patiënten in Nederland toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit houden, dan vraagt NVM-mondhygiënisten aandacht voor de volgende punten:

 

*Investeer in preventieve mondzorg van jongs af aan en verleng de vergoeding van uit de basisverzekering tot de leeftijd van 23 jaar. En zet mondhygiënisten in op de centra voor jeugd en gezin om de kinderen en ouders te bereiken die niet bij een mondzorgverlener komen.

* Koppel mondzorg aan armoedebestrijding. En maak gebruik van de handreiking die mondzorgpartijen hebben aangeboden.

*Stop de reclames voor suikerrijk en vet voedsel en stimuleer de keuze voor gezond eten. Voer een suikertaks in en schaf de BTW op groente en fruit af.

*Maak volledig werk van de resolutie en het actieplan van de World Health Organisation (WHO) voor een werkelijke verankering van de mondzorg in de publieke gezondheid.

 

Voor een nadere toelichting op deze punten:

Punten NVM-Mondhygiënisten - Tweede Kamerverkiezingen 2023

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl