Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

donderdag 22 december 2022

Vacature voorzitter NVM-mondhygiënisten

Geeft u richting aan de toekomst van de preventieve mondzorg?

Komt u op voor de belangen van mondhygiënisten?

Bent u de nieuwe voorzitter van NVM-mondhygiënisten?

 

Als het antwoord hierop volmondig ja is, zien we graag uw reactie tegemoet.

 

Het bestuur van NVM-mondhygiënisten roept kandidaten op voor de bestuursfunctie van

VOORZITTER M/V

 

Een mooie combinatie van verbinder, strateeg en innovator.

 

 Verbinder

 • Als voorzitter bouwt u samen met de andere bestuursleden aan een mooi en divers team, dat verantwoordelijk is voor de continuïteit van de vereniging, de gewenste koers, de prioriteiten en ontwikkelingen.
 • Als voorzitter bent u hét gezicht van NVM-mondhygiënisten, zowel intern voor de leden als extern voor de aanpalende beroepsorganisaties, overheden en andere stakeholders binnen en buiten de mondzorg.
 • NVM-mondhygiënisten staat voor een transparante, inclusieve en diverse cultuur; dat stimuleert en ontwikkelt u verder.
 • U opent op een diplomatieke en vasthoudende wijze deuren bij stakeholders, politiek en de media.
 • U heeft een uitstekend netwerk in Den Haag bij relevante ministeries, toezichthouders en verzekeraars.

 

Strateeg

 • U bent gezaghebbend in de mondzorg en bij mondhygiënisten.
 • U heeft een visie op de inrichting van de gezondheidszorg in Nederland en de mondzorg in het bijzonder.
 • U bent in staat om draagvlak te verwerven voor uw visie binnen en buiten de vereniging door de juiste strategie en verbinding.
 • U brengt mondhygiënisten weer stappen verder in het vervullen van hun zelfstandige rol in de preventieve mondzorg

 

Innovator

 • U kunt de visie van NVM-mondhygiënisten en haar beleid vertalen naar ontwikkelingen in de financiering en organisatie van het zorgstelsel.
 • U bent in staat om op diverse manieren mensen te motiveren, teamgeest te bevorderen en draagvlak te creëren.
 • U stimuleert innovatieve en duurzame ontwikkelingen in de mondzorg samen met strategische partijen in de industrie en het opleidingswezen.
 • U heeft een visie op de opleiding van mondhygiënisten en de ontwikkeling hiervan.

 

Besturen op afstand, maar wel zeer betrokken

Leden van het bestuur functioneren voornamelijk op beleidsvormend en strategisch niveau. Het bestuur wordt ondersteund door een bureau dat bestaat uit twintig medewerkers, waaronder een bureaudirecteur die de schakel is tussen het bestuur en het bureau, en nauw samenwerkt met de voorzitter. Uiteraard streeft het bureau naar optimale synergie en betrokkenheid in de werkverhoudingen met het bestuur en is het bestuur sparringpartner op strategisch niveau. U hebt ervaring met veranderprocessen in een vereniging en besturen (op afstand).

De geschatte werklast is gemiddeld 24 uur per week, onregelmatig verdeeld over de week. Een bestuurslid ontvangt een bestuursvergoeding voor de geschatte werklast die in verhouding is met de zwaarte van de functie en gevraagde tijdsinvestering. Daarnaast geldt een onkostenvergoeding. Een assessment zal een onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor nadere inlichtingen over deze functie kunt u terecht bij de bureaudirecteur: Herman Frankes, te bereiken via 06-27192727 of 030-6571013 (tussen kerst en oud & nieuw zijn we telefonisch niet bereikbaar). Ook kunt u inlichtingen inwinnen bij de selectiecommissie (Nikky Huisman, penningmeester en bestuurslid, Herman Frankes, bureaudirecteur, en Hennie Zoontjes, hoofd communicatie en public affairs.) Kandidaten worden verzocht voor 1 februari 2023 hun belangstelling kenbaar te maken via het bureau van NVM-mondhygiënisten door te mailen naar bureau@mondhygienisten.nl.

 

Procedure 

De selectiecommissie doet een voorstel aan het bestuur, dat haar keuze vervolgens voorlegt aan de ALV. De leden stemmen in met de voordracht tot voorzitter.

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl