vrijdag 22 april 2022

Versie 11.1 Leidraad Mondzorg Corona verschenen; stroomschema inzetbaarheid aangepast

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona heeft het stroomschema, waaruit je de inzetbaarheid van medewerkers kunt afleiden aangepast. Voor zorgmedewerkers zonder klachten die huisgenoot of overig nauw contact zijn van een positief geteste persoon, geldt nu het volgende:
– Zorgmedewerkers mogen werken (quarantaine is komen te vervallen).
– Deze zorgmedewerkers nemen een zelftest af op dag 0 en dag 5 en als zij klachten krijgen. Een negatieve zelftest bij klachten dient altijd geconfirmeerd te worden door een PCR-test.
– De zorgmedewerkers dragen in de eerste 10 dagen na blootstelling met de positief geteste persoon tijdens het werk steeds een chirurgisch mondneusmasker ten minste type II.
– Zij houden in de eerste 10 dagen na blootstelling met de positief geteste persoon zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van patiënten en collega’s.
– Indien de uitslag van de zelftest op dag 0 of dag 5 positief is, blijft de positief geteste zorgmedewerker thuis in isolatie in elk geval tot en met de 5e dag na de testafname. Zorgmedewerkers die niet in contact komen met kwetsbare personen mogen voortaan gebruikmaken van een zelftest.

Ook de Leidraad Mondzorg Corona (nu geldt versie 11.1) zelf heeft enkele kleine aanpassingen ondergaan. De Commissie drukt praktijken op het hart dat de maatregelen uit de Leidraad noodzakelijk blijven, ook al volgen de versoepelingen elkaar momenteel in rap tempo op.

Bekijk hier de aangepaste documenten.

 

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl