Heb jij passie voor de Mondzorg? Doe mee, meld je deze week nog aan (uiterlijk 5 mei a.s.) en maak kans op mooie geldprijzen!

Heb jij in 2023 een innovatief project uitgevoerd buiten de muren van je praktijk? Of heb jij een creatief idee dat je in 2024 graag zou willen realiseren samen met anderen?

NVM-mondhygiënisten en Colgate Professional dagen je uit om dit met ons te delen.

Met de passieprijs willen we jou als mondhygiënist aanmoedigen om creatieve ideeën die de Mondzorg toegankelijker maken met ons te delen. Iedereen die passie heeft voor de Mondzorg willen we met deze prijs een mooi podium bieden. Of dit nu gaat om een idee in wording of een al uitgewerkt en zelfs gerealiseerd plan? Dit is beide mogelijk!

 

Wat kun je winnen?

Onze sponsor Colgate Professional stelt in totaal drie waardecheques ter beschikking van € 1250,-,
€ 1000,- én € 750,-.

  • 1e prijs: € 1.250,-
  • 2e prijs: € 1.000,-
  • Publieksprijs: € 750,-

De prijsuitreiking  vindt plaats tijdens ons jaarlijkse NVM-najaarscongres op vrijdag 8 november 2024 in de Flint in Amersfoort.

 

Hoe kun je deelnemen?

Je kunt als duo of samen als groep deelnemen. Er zijn een aantal voorwaarden:

  • Alle NVM-leden kunnen deelnemen; dit kan in een eigen samenstelling van tenminste twee mondhygiënisten, een multi-disciplinaire samenwerking met andere zorgprofessionals of samen met je ICO-groep.
  • Tenminste de helft (50%) van de deelnemers (per duo of per groep) dient ook NVM-lid* is. 
  • De ‘hoofd-aanmelder’ (degene op wiens naam de aanmelding staat) dient altijd NVM-lid zijn en mag geen student-lid zijn.

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor deelname.

* Ben je nog geen lid van NVM-mondhygiënisten? meld je hier aan


Waar beoordelen we op?

Wij vinden het belangrijk dat jij verder durft te denken buiten de muren van jouw praktijk. Alle ingezonden ideeën en (reeds uitgevoerde) plannen zullen door een onafhankelijke jury getoetst worden aan de vooraf vastgestelde beoordelingscriteria. Deze criteria kun je hieronder bekijken:

Beoordelingscriteria passieprijs 2024

Bekijk ook de video van Wieke van Boxtel, één van de juryleden,  die meer vertelt over de criteria die gesteld worden.

 

Hoe kun je je aanmelden?

LET OP!  Alleen deze week, tot 5 mei a.s., kun je je nog aanmelden voor deelname. Na ontvangst van je digitale aanmelding ben je officieel in de running voor de passieprijs 2024!


Klik op onderstaande knop om je direct aan te melden:
De door jou verstrekte informatie op het digitale aanmeldformulier geeft ons alvast een eerste indruk van het onderwerp, de opzet en aanpak van jouw idee/project.
Let op: dit hoeft nog geen perfecte uitwerking te zijn maar dient om alvast een globaal beeld en afkadering te geven van jouw idee/project en wijze van aanpak. 

Aanmeldformulier passieprijs 2024


Wat gebeurt er na aanmelding?

Na ontvangst van jouw aanmelding krijg je van ons een bevestigingsmail met informatie over de verdere gang van zaken. Vervolgens heb je tot uiterlijk 1 oktober 2024 de tijd om je idee/project verder uit te werken. Deze uitwerking dien je voor deze datum aan te leveren middels het invullen van een uitgebreidere vragenlijst. De link naar deze vragenlijst vind je in de bevestigingsmail die je na aanmelding van ons hebt ontvangen. Deze vragenlijst dient stapsgewijs, volledig ingevuld te worden en vormt de basis voor de finale beoordeling door de jury.

Heb je daarnaast ook materialen zoals flyers, folders en video’s ontwikkeld ten behoeve van de uitvoering van je idee/project, dan verzoeken we je om deze te uploaden en mee te sturen met je inzending van de vragenlijst. Ook creativiteit speelt een rol bij de eindbeoordeling door de jury!

Bij vragen over de passieprijs 2024 of over jouw aanmelding kun je contact opnemen met Saskia Klein Velderman, beleidsmedewerker NVM-mondhygiënisten, via passieprijs@mondhygiënisten.nl


Wie zitten er in de jury?

Voor de passieprijs is een vierkoppige jury samengesteld die bestaat uit Wieke van Boxtel, Sophie Houpt en Annemarie van de Giessen. Bekijk hieronder ook de video’s waarin  juryleden een toelichting geven op de passieprijs 2024.


Bekijk hieronder de boodschap van Wieke

 

 

Wieke van Boxtel heeft met haar ICO-groep een eerdere editie van de passieprijs gewonnen. Zij is mondhygiënist MSc en promovendus, Lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg en verbonden aan het Kennis Centrum Gezond en Duurzaam Leven, Hogeschool Utrecht en Amsterdam UMC, Child and Adolescent Public health Innovation and Research, Gezondheidsvaardigheden bij kinderen. Daarnaast is ze projectleider HU GEZOND & WEL WIJZER en voorzitter Curriculum Commissie en Hogeschooldocent opleiding Mondzorgkunde aan de HU Hogeschool Utrecht.


Bekijk hieronder de boodschap van Sophie

 


Sophie Houpt
is eerder lid geweest van de jury bij voorgaande edities van de Passieprijs. Zij is mondhygiënist en heeft een Masteropleiding ”interprofessioneel leren bij studenten Mondzorgkunde”. Ook is Sophie werkzaam bij kindermondzorgcentrum “Snoet” in Amsterdam en verbonden aan de Hogeschool Inholland te Amsterdam als docent opleiding Mondzorgkunde.

 


Bekijk hieronder de boodschap van Annemarie

 

 

Annemarie van de Giessen is een ervaren mondhygiënist en actief op het consultatiebureau. Zij is ICO-begeleider en leidt al meerdere jaren een vaste ICO-groep. In het verleden heeft zij ook een docentenopleiding gevolgd en enige werkervaring opgedaan in het docentschap. Zij vormt binnen de jury een mooie aanvulling ook met het oog op de inzendingen die meer vanuit praktisch oogpunt en minder vanuit wetenschappelijk oogpunt, ter beoordeling worden ingezonden.


Nog wat inspiratie nodig?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om in te schatten of jouw idee/project aansluit bij de doelstelling en de criteria voor het meedingen naar de passieprijs 2024. Om eventuele twijfels op te heffen en om je alvast een indruk te geven wat voor soort initiatieven zoal mogelijk zijn, vind je hieronder wat voorbeelden.

In een artikel dat eerder verscheen in ons vakblad NTvM vertelt Saskia Klein Velderman, beleidsmedewerker bij NVM-mondhygiënisten én mondhygiënist, meer over het doel en de opzet van de passieprijs 2024 en laat zij zien hoe je als mondhygiënist een creatief idee of innovatief project kunt opzetten en uitvoeren, buiten de muren van je praktijk.

Lees hier het hele artikel ( je dient hiervoor in te loggen op ons platform www.ntvm-online.nl).

Wat voorbeelden van laagdrempelige initiatieven:

Hieronder kun je een aantal (winnende) voorbeelden van voorgaande jaren bekijken.

ICO-groep De Ronde Venen | winnaar passieprijs 2019

P.S. bij eerdere edities was het inzenden van ideeën en projecten voorbehouden aan ICO-leden. Vanaf deze editie is deelname open voor alle NVM-leden om mee te dingen naar de passieprijs. 

ICO-groep Eindhoven | winnaar passieprijs 2019

Theaterstuk Holle Bolle Kies | JOGG-regisseurs Groningen

De JOGG-regisseurs hebben, in samenwerking met WIJ De Wijert, basisscholen en kindercentra in Beijum, GGD Groningen en de cultuurcoach van Vrijdag in de Buurt, een theatervoorstelling over Mondzorg ontwikkeld met de naam ‘Holle Bolle Kies’.

Het betreft een korte, educatieve én interactieve theatervoorstelling met weetjes over de Mondzorg die bedoeld is voor ouders en jonge kinderen. De input van het theaterstuk is afgestemd met  Mondzorg professionals en de gezondheidsbevorderaar van GGD Groningen. Hierbij kun je denken aan zaken, zoals kosten (ouders weten vaak niet dat de Mondzorg onder 18 jaar gratis is), het belang van een gezond gebit, water drinken, tandenpoetsen, wanneer ga je voor het eerst naar een Mondzorg professional etc.

Wij kijken uit naar jouw inzending voor de passieprijs 2024! Dus aarzel niet en meld je aan!
Aanmelden passieprijs 2024

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl