Week van de Mondhygiënist

WvdM 2024

In 2013 riep NVM-mondhygiënisten de Week van de Mondhygiënist in het leven om het belang van goede mondgezondheid te benadrukken en de cruciale rol van mondhygiënisten te vieren. Dit jaar vieren we alweer de twaalfde editie van dit jaarlijkse evenement.

Wereldmondgezondheidsdag (World Oral Health Day) valt jaarlijks ook in deze campagneweek. Zowel internationaal als nationaal werken wij dan ook aan een gezamenlijk doel: een leven lang een gezonde, frisse mond voor iedereen!

 

De Week van de Mondhygiënist biedt een unieke gelegenheid om bewustwording te creëren rondom het belang van mondverzorging. NVM-mondhygiënisten en haar leden zetten zich ieder jaar in om een succesvolle en informatieve week te organiseren, waarbij ze haar waardering uitspreken voor de professionele inzet van mondhygiënisten.

Mondhygiënisten spelen een essentiële rol in het handhaven van een gezonde mond en het voorkomen van tandheelkundige problemen. Iedere editie worden er diverse activiteiten georganiseerd, ondersteund door NVM-mondhygiënisten en haar leden. Hierbij ligt de focus op het informeren van het publiek over de nieuwste ontwikkelingen in de mondzorg, delen van praktische tips voor een optimale mondgezondheid en het benadrukken van het belang van regelmatige controles.

Dit gaat samen met de aftrap van een landelijke publiekscampagne die voor het eerst dit jaar het gehele jaar zal worden ingezet. Met deze campagne richten we ons op de jeugd. Een belangrijke boodschap is dat kinderen vanaf het allereerste tandje goede mondzorg nodig hebben. Een goede ontwikkeling is dan ook dat op de consultatiebureaus op korte termijn mondzorgcoaches zullen worden ingezet. Ook zal er in de campagne aandacht gevraagd worden voor dat jongeren langer begeleid moeten worden voor een goede mondgezondheid. NVM-mondhygiënisten pleit dan ook voor een verruiming van de leeftijd van jongeren tot 25 jaar in het basispakket.

Als lid van NVM-mondhygiënisten krijg je exclusieve toegang tot offline drukwerk van deze campagne en digitale beelden en advertenties om in te zetten in de praktijk, te verspreiden in de omgeving en/of om te plaatsen op de eigen social kanalen.

Ideeën of zie je kans om samen te werken?

Heb jij een goed idee om deze week nog succesvoller te maken of zie jij een kans om samen te werken met ons? Stuur ons dan een e-mail naar: weekvandemondhygienist@mondhygienisten.nl.

 

Samen zetten we de mondhygiënist op de kaart!

 

Bekijk ook: Terugblik op de Week van de Mondhygiënist 2023

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl