Een werkgever kan de werknemer wel vragen om extra te werken, nadat de praktijk wordt hervat. De werknemer is verplicht om tegen die tijd te bekijken of dit mogelijk is, waarbij kan worden gevraagd een extra tandje bij te zetten. Uiteraard dienen de extra gewerkte uren dan ook door de werkgever uitbetaald te worden. Het compenseert dus niet de dagen dat de werknemer niet heeft kunnen werken.
Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!Vanuit je eigen praktijk kan je straks de aanvraag voor het sectorspecifieke noodpakket doen
(continuiteitsbijdrage). Zie de Nieuwsbrief van 18 april jl. en het vervolg 20 april
https://www.nvmmondhygienisten.nl/nieuws/ledenbericht-continuiteitsbijdrage-en-prestatienza-meerkosten/
https://www.nvmmondhygienisten.nl/nieuws/update-aanvragen-vecozo-certificaat/
Helaas interpreteren een aantal gemeenten de financiële regelingen die ter beschikking staan verschillend. Hierdoor zijn er mondhygiënisten (zowel praktijkhouder als zzp’er zonder praktijk) die hierdoor geen Tozo hebben kunnen krijgen. Het landelijk beleid is dat óók de mondzorg voor de Tozo in aanmerking komt. De continuïteitsbijdrage kan alleen door praktijkhouders aangevraagd worden en dekt een deel van de verzekerde omzet. De continuïteitsbijdrage is enkel bedoeld de praktijken overeind te houden, voor de vaste lasten en is geen inkomen. Vandaar dat de Tozo ook voor de zzp’er zou moeten gelden. Op dit moment wordt gewerkt aan een brief naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om deze regeling duidelijk te maken en uit te leggen met het verzoek dit bericht te delen met de alle gemeenten.
Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!Ja, hiervan heb je een melding ontvangen. Als je geen melding ontvangen hebt, kan de WTV te laat aangevraagd zijn en kun je de NOW aanvragen. Je moet de eerdere WTV-aanvraag wel aanvullen via het NOW-loket. Als je al een WTV aangevraagd had voor 17 maart, dan heb je daar van de Directie Uitvoering bericht over ontvangen.
Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!Inmiddels is de lijst aangevuld met nieuwe SBI-codes, dus ook die voor de mondhygiënist (86919).
De TOGS kan vanaf 22 april worden aangevraagd.
De wijze van aanvraag zal door NVM-mondhygiënisten (mondzorgbreed samen met de andere
koepels) gecommuniceerd worden. Aanvraag voor de continuiteitsbijdrage loopt via het VECOZOportaal. Hiervoor dien je een persoonlijk certificaat aan te vragen en te activeren. Zie de Nieuwsbrief van zaterdag 18 april en maandag 20 april jl.
https://www.nvmmondhygienisten.nl/nieuws/ledenbericht-continuiteitsbijdrage-en-prestatienza-meerkosten/.
https://www.nvmmondhygienisten.nl/nieuws/update-aanvragen-vecozo-certificaat/
Het contouren voorstel vanuit ZN is 5 april 2020 door de zorgkoepels ontvangen. Momenteel zijn
wij in gesprek met ZN over de exacte voorwaarden. Wij houden jullie op de hoogte als hier meer
duidelijkheid over is.
Steun geldt voor de gehele (mond)zorg, ook voor niet-gecontracteerde zorgverleners.
Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!Vanuit de overheid is de verantwoordelijkheid voor de financiële ondersteuning in de zorg bij de zorgverzekeraars ondergebracht. De burger verzekert zich immers voor zorg, dat door het sluiten van de praktijken niet afgenomen kan worden. Het “potje” geld blijft dus bij de zorgverzekeraars staan. De zorgverzekeraars zijn verenigd onder de koepelnaam Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
Hier worden de gesprekken gevoerd om de gelden op de juiste plek te krijgen. De NZa (Nederlandse Zorg autoriteit) dient de beschikbaarheid en betaalbaarheid van de zorg te waarborgen. Vandaar dat zij in dit proces betrokken zijn om faillissementen van praktijken (dus het wegvallen van de beschikbaarheid) te voorkomen.
NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl