vrijdag 19 juli 2019

Hoogleraar Fridus van der Weijden wint Yngve Ericsson Prize in Preventive Odontology

Hoogleraar Fridus van der Weijden heeft op 4 juli jl. de Yngve Ericsson Prize in Preventive Odontology gewonnen. De prijs werd in 1986 in samenwerking met de Swedish Medical Research Council ingesteld en vanaf 2010 wordt de prijs in partnerschap met ORCA (the European Organization for Caries Research) uitgereikt. Fridus ontvangt deze prijs voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de preventieve mondzorg en binnen de parodontologie in het bijzonder.

De prijs wordt slechts eens per drie jaar uitgereikt waarvan veelal één gericht op cardiologie en één op parodontologie. Wetenschappers zijn beoordeeld op hun originaliteit, kwaliteit, alsook het bereik van hun wetenschappelijke bijdrage. De prijswinnaars worden geselecteerd door een prijzencommissie van vooraanstaande wetenschappers, waarvan drie leden zijn benoemd door het Patent Revenue Fund en twee leden zijn benoemd door ORCA. Professor Nobuhiro Takahashi van de Tohoku Universiteit te Sendai, Japan was de andere gelukkige. Beide prijswinnaars ontvangen naast de eeuwige roem een geldbedrag.

Meer informatie is te vinden op de website van ORCA en van de Patent Revenue Fund for Research in Preventive Odontology.

 

Fridus van der Weijden

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl