woensdag 06 juli 2016

NVM-mondhygiënist in realityprogramma Gênante Tanden

NVM-mondhygiënist Marie-Anne van Lexmond-Spaans, eigenaresse van Keizers Mondzorg en Mondzorg Praktijk Zuidas te Amsterdam, heeft meegewerkt aan het programma gênante tanden op RTL 4. Gênante tanden is gebaseerd op het Britse BBC programma “The truth about your teeth”, en is in stand gekomen door het Fonds Mondgezondheid. In dit programma worden patiënten met ernstige gebitsproblemen geholpen op de ACTA aan een gezond gebit. Daarnaast worden voor het item Holland poetst een drietal gezinnen gevolgd die aan de slag gaan met de tooth kit. In 6 afleveringen geeft Marie-Anne mondzorg adviezen aan deze families, en gaat ze de straat op met Froukje de Both en de fietskar voor leuke testjes en adviezen.

Marie-Anne heeft preventie hoog in het vaandel staan. In haar eigen praktijken komt dit ook duidelijk naar voren. Ook in de samenwerking met tandheelkundige professionals en specialisten blijft een goede mondhygiëne altijd de basis. Toen Marie-Anne werd benaderd door de productiemaatschappij van het televisieprogramma zag ze dit dan ook als de kans om een goede mondhygiëne op grotere schaal te promoten. “Ik kom nog te vaak mensen tegen die nog nooit bij een mondhygiëniste zijn geweest. Daarnaast worden patiënten vaak te laat doorverwezen waardoor er al vergevorderde parodontitis ontstaan is. Mijn doel van de medewerking is dan ook het verbeteren van de mondhygiëne.”

Ondanks dat de sponsoren ook een belangrijk onderdeel zijn van de totstandkoming van het programma geeft Marie-Anne aan alleen te werken met producten waar ze zelf achter staat. De meeste merken die ze in het programma adviseert worden ook gebruikt in haar praktijken, en over de andere items heeft ze research gedaan voor instemming hiermee.

De reacties zijn overwegend positief. Vanuit het hele land reageren collega’s dat ze het beroep mooi heeft neergezet, en de instructies goed overkomen. Dat de instructies motiveren is duidelijk te zien in deze Tweet: “Ben in de reclame snel gaan flossen! #genantetanden”.
Naast haar eigen praktijken en de medewerking aan dit programma is Marie-Anne bezig met veel leuke projecten. We zullen vast en zeker meer gaan horen!

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl